Recepty

Hrnčeková bublanina

Ovocná bublanina

Minulý víkend som mala niečo napiecť na víkendovku, ktorú sme chystali. Rozmýšľala som nad niečím dobrým, chutných a rýchlo pripraviteľným. A vtedy som dostala chuť na bublaninu, tak som si povedala, že ňou sa nedá nič pokaziť. Ovocnú bublaninu majú mnohí ľudia radi. A tak som začala hľadať recept, presne tak ako sa od mladého človeka očakáva, na internete. Musím povedať, že dobre som našla. Bola veľmi chutná. Snažila som sa nemiešať do receptu svojimi skúsenosťami alebo intuíciou, napriek tomu som nakoniec posypala koláč škoricovým cukrom namiesto vanilkového.Musím uznať, že tento recept bol naozaj chutný. Preto by som sa s Vami o neho rada podelila. Ak máte chuť na niečo jednoduché, alebo túžite po nostalgii, tak Vám odporúčam postupovať ďalej.

Suroviny

2 hrnčeky polohrubej múky
1 hrnček kryštálového cukru
1/2 hrnčeka oleja
1 hrnček mlieko
2 vajcia
1 kypriaci prášok
1 vanilkový cukor (použila som na posypanie škoricový cukor)
800 g marhúľ (dala som aj za hrsť čučoriedok)

Postup prípravy

  1. Vyšľaháte vajíčka s kryštálovým cukrom
  2. Pridáte múku s kypriacim práškom.
  3. Pridáte všetko tekuté.
  4. Dajte na vymastený a múkou vysypaný plech (poprípade použijete plech, ktorý to nepotrebuje ako ja :))
  5. Navrch dáte ovocie a posypte škoricovým cukrom.
  6. Pečiete na 180 °C 25 min.
  7. Dobrú chuť 🙂

Presné znenie receptu nájdete na vareche. Máte radi bublaninu?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *